En mann sitter i førersetet på en gravemaskin med hunden sin hos Reb Anlegg.
Freser nytt plantefelt på Fåberg
Det er bratt, ulendt og steinete i området rundt Fåberg der Henrik Bakstad og Andreas Bakstad Sjøenden holder på å frese opp skogbunn for Stiftelsen Skogfrøverket. Ypperlig terreng for det gravermonterte aggregatet, ifølge de to maskinførerne fra REB Anlegg AS.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

-Det er juletrestørrelse på alle granene vi fjerner her på området. Og nå kom det litt snø, så nå er det hvitt og fint her. Rene julestemningen, ler Henrik Bakstad.

Blir ferdig før jul

På Fåberg har vi fått i oppdrag av Skogfrøverket og frese tre teiger på til sammen 40 mål, for etablering av ny furuplantasje forteller Henrik.

Skogfrøverket er en ideell stiftelse som «driver foredling på skogstrær for å kunne levere frø som gir skog med god klimatilpasning og vekst»

-Vi startet opp her i midten av november. De første ukene holdt vi på til langt på kveld for å komme lengst mulig før snøen og kulda kom. Det har gått bra så langt, og vi kommer til å være ferdig i løpet av noen få dager forteller de to fetterne Bakstad.

En reb orange gravemaskin sitter i snøen.

Går gullende godt

Det steinete og ulendte terrenget er som skapt for aggregatet Ahwi FM500, og den kort-hekkede graveren Doosan DX235LCR-5 som er utstyrt med en ekstra hydraulikkpumpe for å styre freseaggregatet. Ahwi´en monteres i hurtigfestet foran på graveren.

-Det går ikke like fort som det ville gjort med en av de beltegående stubbefreserne våre, men det går gullende godt. Dette er det perfekte utstyret for slik bratt og ulendt terreng som det er her. Det er første gang vi får prøvd denne maskinen skikkelig i slik terreng.  Da snøen kom monterte vi snøsko på beltene for å få bedre feste. Ikke noe problem, sier Henrik Bakstad, som forteller at også oppdragsgiveren gir uttrykk for å være veldig fornøyd med resultatet.

-Vi har bare frest et par centimeter ned i skogbunnen, og blandingen av flis, jord og mose er veldig lett og luftig. Og med dette aggregatet blir underlaget helt rett og plant. Folkene fra Skogfrøverket mener det blir perfekt til nyplanting.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer