Fra hogstfelt til produktiv mark
De siste ukene har Andreas og Øystein Bakstad vært på oppdrag hos Ole Kristian Tveten i Østfold.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Oppdraget bestod i å forvandle et hogstfelt til produktiv mark. Området var hogget for 3-4 år siden og det lå igjen litt grot og noe buskas har vokst opp igjen. På området har det stått en blanding av stor gran og furu med noe innslag av løvtrær.

Overfatefresing og dypfresing

Ole Kristian ønsket best mulig resultat med minst mulig etterarbeid. Da anbefalte vi en totrinns metode og begynte med å overflatefrese med beltegående fres. Da fikk vi frest det som er over bakken grundig, og lagt til rette for traktoren med dypfreseaggregat som kommer etterpå. Dypfresingen sikrer god oppmaling av trevirket, og best mulig innblanding i matjordlaget.

Traktoren har freseaggregatet bak, og resultatet blir derfor jevnt med få hjulspor, etterarbeidet blir minimalt med denne fremgangsmåten. Vi anbefaler å bearbeide området med skålharv eller slodd før såing. Man bør ikke bruke redskaper med tinner de første 2-3 årene for at fresemassen skal få tid til å omdanne seg til jord. Det er viktig å ta jordprøver, og kalke for å oppnå optimal ph.

Området ligger inntil den godt trafikkerte riksvei 22, og noe av område valgte Andreas å frese på tidspunkter med lite trafikk for å unngå og skape trafikkfarlige situasjoner.

Resultat, før og etter

Kontakt oss for gratis befaring

Ingun Bakstad
Daglig leder

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer