Ny maskin med nye muligheter!
En splitter ny CAT 323 tar plass på tunet og denne gangen er det Henrik som skal få æren av å jobbe med det nye vidunderet og vi kan uten tvil slå fast at han gleder seg!
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Det er litt som bursdag og jul på en gang hos oss i REB Anlegg AS for tida, og spesielt for maskinfører Henrik Bakstad. Det er ikke hver dag vi får nye maskiner inn i maskinparken vår, men nå skjer det. 

Lang prosess

«Vi har jobba lenge med å finne den perfekte maskina som dekker alle våre behov,» forklarer Henrik fra førerhuset i dagens arbeidshest. «Vi hadde flere inne for testing og tok oss god tid med prosessen. Det er jo en stor investering og man vil jo ta det rette valget!»

Og det er en lang liste over ønsker og behov når man først begynner arbeidet med å finne en erstatter for det man allerede har. Noen ønskedrømmer forblir nettopp det og lar seg aldri løse, mens ting man aldri har tenkt på allerede er på plass.

«I et historisk perspektiv er det ikke så lenge siden denne typen maskiner var en utrolig tøff og krevende arbeidsplass. 70-tallets versjoner var tunge og harde og manglet fullstendig ergonomiske tilpasninger. Det er heller ikke lenge siden styring var et langt mer krevende arbeid med alle styrespakene var festet i gulvet og ikke på setet som nå. De ergonomiske arbeidsforholdene, et godt utbygd serviceapparat og en lang rekke tekniske spesifikasjoner har ligget til grunn for valget vi har tatt,» forteller Henrik.

To bilder av en mann som står ved siden av en gul larvegraver i Tyskland.

Spesialtilpasninger

«Vi testa og jobba tett med folka fra CAT i to uker og opplevde at de var genuint opptatt av oss og våre behov. De har blant annet et deksler under overvogn forsterket med 6 mm hardox-plater og det er ekstra led-lamper for god sikt rundt maskinen. De brukte også en hel dag for å sikrestille at vi fikk tilpasset den nye maskina til vårt freseaggregat, en FM500. For å være helt ærlig hadde vi aldri sett for oss en sånn dedikasjon og innsats fra selger og hans tekniker!»

I tillegg var det viktig for Henrik og gutta at den nye maskina hadde tokammede belter. «Vi har gått for tokammede og ikke trekammede belter fordi det forbedrer egenskapene i terreng. I praksis gir det oss enda bedre klatreegenskaper og også et mye bedre grep på snø og is. Det gjør jobben både enklere og tryggere for oss når vi er på jobb!» I tillegg tester de nå ut den norske nyutviklingen XploSafe-frontrute, som skal være sprengsikker og stå mye sterkere mot riper i glasset. «I vår jobb spruter det enormt mye opp fra bakken, så med dette nye glasset er vi mye bedre beskyttet mot å få steiner eller stokker gjennomruta!»

To bilder av en mann som jobber på en Prinoth-maskin i Tyskland.

Ergonomi

Henrik tilbringer et enormt antall timer i maskinsetet i løpet av et år, dette er jo ikke bare hans viktigste arbeidsredskap, det er hans kontor rett og slett! De siste to årene har arbeidet begynt å sette sitt preg på kroppen. «Da vi testa maskiner opplevde jeg at smertene jeg opplevde fra en hoftebetennelse jeg hadde pådratt meg nesten forsvant når jeg satt i CAT sin 323. Det var vel kanskje da jeg begynte å skjønne hvor viktig dette med ergonomi er i arbeidshverdagen!»

Og dette er jo en bransje der helse og ergonomi kanskje ikke alltid har stått i høysetet, men her opplever REB Anlegg AS at CAT ligger langt foran konkurrentene og det oppleves som de spiller i en helt annen liga. «Det er ingen tvil om at jeg som sjåfør er høyt prioritert i utviklingen av CATs nye maskiner,» fortsetter Henrik. «Og det som viste seg å være standard her, er nesten alltid ekstrautstyr hos andre – det gjorde nok valget enda enklere for oss!»

Noen funksjoner trekker Henrik spesielt frem:

Kjøling i setet som standard
Meget gode tilpasningsmuligheter i setet
Sideveis fjæring i stolen, ikke bare frem og tilbake
Stolen passer til alle i firma; fra de aller største til de minste
«Det å få være så delaktig i anskaffelsesprosessen har vært skikkelig gøy,» avslutter Henrik og gir tydelig uttrykk for at han gleder seg stort til å få en topp moderne, ergonomisk tilpasset og skikkelig kraftig «kollega» ute i felt!

En ny CAT 323 gravemaskin blir lastet på en planbil.

FAKTA OM MASKINEN
CAT 323
Maskinvekt: 26,8 tonn

Skuffestr.: 1 250 l

Bruttoeffekt: 129 kW/ 174 hk

Økt effektivitet med standardteknologi:

CAT grade med 2D
CAT grade med assist
CAT Payload


Mindre arbeidsbelastning med:

Berøringsskjerm
SMART-tilpasninger
Joystick som kan tilpasses etter maskinfører
Trykkstart uten nøkkel


En tryggere arbeidshverdag med:

ISO-sertifisert ROPS-førerhytte
360 graders kamera som gir god sikt rundt hele maskina

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer