Bas og makinfører Andreas Bakstad Sjøenden i REB Anlegg.
Freseturne i gamle østfold
Andreas Bakstad Sjøenden er blitt godt kjent i indre Østfold. Sammen med tre av kollegene i REB Anlegg AS er han på «turne» i det gamle fylket i store deler av sensommeren, og det er enda lenge til alle oppdragene er unnagjort.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Mange jobber

 -Jeg har ikke helt oversikten over alle jobbene vi skal gjøre, men foreløpig tror jeg det dreier seg om syv eller åtte til. Vi har allerede vært i Halden og i Trøgstadområdet, så vi er blitt godt kjent på de svingete veiene i indre Østfold. Dem er det jaggu mange av, ler den erfarne maskinføreren.

En bulldoser fornyer byggeplassen midt på et jorde.

Mest direktefresing

Andreas Bakstad Sjøenden trives godt i det sørøstre hjørnet av kongeriket. Mange fine steder, mye flott å se, og været har slett ikke vært så verst i sommer. En lokal gårdbruker har stilt plass til disposisjon for de to brakkene, og fra denne basen i Askim er det kort vei til alle de ulike jobbene. Andreas og faren Øystein Bakstad utgjør det ene laget, mens Tommy Frydenlund og Per Kristian Bakken befolker den andre brakka.

-Det største av prosjektene er på 80 mål, mens den minste jobben er på seks mål. Det er i hovedsak snakk om direktefresing, både med beltegående fres og traktor med freseaggregat. Men vi har også noen oppdrag med vegetasjonsrensk, altså der vi bruker graver og legger stubber og røtter i ranker for så å frese rankene, sier Andreas.

-Når vi er ferdige? Nei, det er ikke godt å si, det har lett for å komme på flere oppdrag når vi er i et område. Vi holder på til jobbene er gjort, men vi kommer sikkert til å drive på her nede til langt utpå høstparten.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer