Fikk fart på reparasjonsjobben etter motorskade i gravemaskina
Gravemaskinsjafør Per Kristian Bakken er en mann med mange talenter. Da gravemaskina fikk en omfattende skade med lekkasje på topp-pakning, satte gudbrandsdølen fart med effektiv reparasjon og minst mulig ståtid for graveren.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn
Maskinfører Per Kristian Bakken i REB Anlegg.

Gravemaskinsjåfør Per Kristian Bakken var i gang med en helt vanlig arbeidsdag bak spakene i Skien, hvor REB ANLEGG i vinter hadde et stort oppdrag som krevde det meste av maskinparken. Plutselig eksploderte en radiatorslange i motoren hos “arbeidskollegaen”.  

Omfattende reparasjonsjobb

Leverandør Rosendal Maskin var kjapt på plass for å stille diagnose for graveren, en 2018-modell DOSAN DX225 LC-5. Reparasjonsjobben ville bli omfattende.

– En lekkasje i topp-pakningen ga overtrykk i kjølesystemet. Dette førte til at radiatorslangen eksploderte, og at motoren kastet av seg kjølevannet, forteller Per Kristian.

Fører og gravemaskin ble sendt tilbake til verkstedet på Romedal. Per Kristian kastet seg rundt og satte gang. Han demonterte toppen og fikk sendt den av gårde til trykktesting og plansliping i rekordfart. Så snart delen var tilbake i hus, sørget Per Kristian med Henning Bakstad Røshol som håndlanger for monteringa.

– Det var høy puls da vi skulle starte opp igjen etter en så stor reparasjonsjobb. Alt gikk heldigvis som planlagt, den startet og gikk finere enn noen gang, smiler daglig leder Ingun Bakstad

Har både fast og mobilt verksted

– Det hender jo at vi kjører sundt, men det er heldigvis ikke ofte det er så omfattende og alvorlig som dette, sier Ingun. Hun legger til at driftsavbrudd er noe man ønsker minst mulig av i anleggsbransjen.

REB ANLEGG har to viktige tiltak for å redusere ståtid og driftsavbrudd. Eget verksted, samt egen servicebil slik at anleggsmaskin-reparatør Jarle Gylstrøm kan rykke ut til oppdrag i felt.

– Dette gjør at driftsavbruddet blir minimalt og at vi kan opprettholde fremdrifta, når noe skjer. Vi har mye spesialutstyr, så vi sparer også tid ved å ha en fast mekaniker som har fagkunnskap og kjenner alt av maskiner og utstyr. Dette er både tid- og kostnadsbesparende, sier Ingun.

– Vi tar det meste av daglig vedlikehold med både mindre og litt større oppdrag ute i felt. Større reparasjoner, samt jevnlig service og vedikehold for å forebygge driftsavbrudd utføres på verkstedet, supplerer Roy Harald Amundsen.

Per Kristian Bakken i aksjon

Klar for nye oppdrag

– Takket være en kjempejobb av Per Kristian er graveren nå klar for nye oppdrag raskere enn planlagt. Den har til og med fått lakket seg litt, berømmer Ingun.

Med ansvar for en liten bedrift med ni ansatte er hun glad for å ha allsidige sjåfører som tar i et tak der det trengs.

– Per Kristian er jo utdannet tømrer med erfaring fra laft. Hos oss har han gjennom over et tiår vært er en arbeidsom maskinfører med mange talenter. Han er aldri vond å be, smiler daglig leder.

Nylakkert skal det også være.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer