En mann som står i førerhuset på en oransje bulldoser og jobber med odel eller generasjonsskifte.
Sporene etter Rolf Einar Bakstad
Rolf Einar Bakstad er en av de som har satt spor etter seg, bokstavelig talt. Adskillige veier og områder er bygget på skogrunn som er ryddet og frest av maskinene til Bakstad, og det er skrevet flere spaltemeter om anleggspioneren.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

– Et dieseldyr på 29 tonn som slurper i seg 100 liter drivstoff i timen og spiser digre stubber som flatbrød herjer i Hokksund. Det er Rolf Einar Bakstad i REB Anlegg fra Romedal på Hedmarken som håndterer spaker og pedaler på det digre dieselbeistet. Han kaller seg selv pensjonist, men har håndtert tilsvarende maskiner i over 30 år, skrev Drammens Tidende i mars 2014, da Bakstad ryddet et stort område langs Drammenselva. 

Den store milepælen kom i 1994 da far fikk oppdraget med fresing av 3500 dekar skogsmark og hogstflater til den nye hovedflyplassen på Gardermoen.

En foregangsmann i REB Anlegg

Rolf Einar Bakstad begynte i anleggsbransjen allerede som 14-åring, på det som i dag er E6 mellom Tangen og Hamar. I 1967 tok han over maskinstasjon etter sin far Rolf Bakstad.  

Rolf Einar var en foregangsmann på sitt fagfelt og var sterkt involvert i å utvikle de første stubbefresene som ble produsert på Tonstad maskinfabrikk. I dag er det barn og barnebarn som har tatt opp arven etter Rolf Einar Bakstad, og som driver den tradisjonsrike virksomheten videre. 

Gardermoen var en milepæl

Datteren Ingun Bakstad forteller at det på 80- og 90-tallet var stor aktivitet med nydyrking med spesialmaskiner som steinplukkeren KABA cd442 og stubbefresen Tonstad 2300D.  

– Den store milepælen kom i 1994 da far fikk oppdraget med fresing av 3500 dekar skogsmark og hogstflater til den nye hovedflyplassen på Gardermoen. 

– Vi har hatt mange store oppdrag som underentreprenør i forbindelse med vegutbygging. Av de seneste oppdrag kan vi nevne RV3/25 Løten-Elverum for Skanska Norge AS, E6 Kolomoen-Moelv for Hære Entreprenør AS og Veidekke Entreprenør A/S. 

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer