En bulldoser rydder et skogsområde for bygging.
Skog skal bli nytt jordbruksareal i barkåker
I disse dager tygger store maskiner fra REB Anlegg seg gjennom 140 mål skog på Barkåker. Om to, tre år skal Brødrene Freberg DA dyrke grønnsaker og korn på det nye jordbruksarealet.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

-Folkene fra REB Anlegg begynte å bryte skogen i begynnelsen av februar i år, og skal etter planen være ferdig en gang utpå seinvåren. Dette ser veldig bra ut, forteller den pensjonerte gårdbrukeren og familieoverhodet Nils Edvard Freberg.

Veldig fornøyd så langt

Nils Edvard Freberg er stolt far til de tre brødrene som driver hvert sitt selvstendige gårdsbruk; Bernt på Øvre Stangeby gård på Nøtterøy, Anstein på Hveem forsøksgård Lena, og Edvard på Vølen gård i Stokke. Til sammen er de Brødrene Freberg DA, som er kjent for førsteklasses blomkål, sellerirot, hodekål, rosenkål, gulrot, pastinakk og asparges, i tillegg til korn.

-Det er stort å oppleve at ungene skjønner mer enn deg sjøl, humrer Nils Edvard Freberg, som leste en artikkel om REB Anlegg i et landbruksblad.

-Akkurat da holdt de på med en jobb på et byggefelt i nærheten, så jeg tok en tur bort og kikka på det de drev med. Det så veldig bra ut, og er veldig fornøyd med det de har gjort for oss.

Et tre blir fjernet fra et jorde av en oransje gravemaskin.
Et luftfoto av et felt med en bulldoser i bakgrunnen, som viser det imponerende byggearbeidet som utføres av dyktige arbeidere.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer