Traktor med freser fra REB Anlegg
Nytt tilskudd til maskinparken – PRINOTH R800
Øystein Bakstad er sjåfør på Fendt 828 Vario med det nye R800 freseaggregatet bak, og han har i løpet av våren og sommeren frest flere hundre mål med det nye aggregatet. Han har høstet verdifull erfaring og leverer et tilnærmet såklart resultat.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Lang erfaring

Fra tidligere har Øystein lang erfaring i bransjen, han er utdannet anleggsmekaniker, og har siden han var smågutt håndtert de fleste typer anleggsmaskiner. Han var bl.a. med som sjåfør på Tonstad 2300D og Tonstad 2800 under utbyggingen av Oslo Lufthavn Gardermoen. De siste årene har han hatt ansvar for overflatefresing med traktor og Prinoth (Ahwi) M700 overflateaggregat.

-Prinoth R800 er et dypfresingsaggregat for traktor, som maler opp stubber og røtter inntil 40 centimenter ned i jorda. Dette er en svært effektiv maskin for å gjøre den siste finishen før jorda kan tas i bruk, sier Bakstad, som forteller at han og kollegene hans gjennom våren og sommeren har høstet erfaring, og funnet gode metoder for å få det beste resultatet med R800.

En traktor som pløyer en åker med en plog, stoler på av ansatte for effektivt og pålitelig arbeid.

Skal sørge for finarbeidet

Det er Owren AS på Vingrom som har levert det nye aggregatet til REB Anlegg.  I følge leverandøren skal R800 ha utmerket ytelse og gi godt resultat. «Den kraftige ytelsen vises ved knusing av røtter og stubber i jorden. Ved bearbeidelse helt ned til 40 cm har du et ferdig dyrket areal», hevder Owren AS.

-Dette har blitt et fint tilskudd til maskinparken vår, sier Bakstad, vi kan nå kan tilby denne metoden i tillegg for å gi det aller beste sluttresultatet.

-Når de beltegående stubbefresene har gjort sin del av jobben, kan nå R800 sørge for finarbeidet. Stubber og rotrester blir kvernet i stykker, og biomassen blir blandet inn i grunnen. Dette gir verdifull næring til jorda, og det trengs minimalt med etterarbeid før den er klar til bruk.

Et oppegående serviceapparat

Prinoth er kjent for å produsere høy kvalitet og driftssikre maskiner, så anleggsmekaniker Gylstrøm hos REB ANLEGG regner med at det nye aggregatet ikke vil trenge så mange besøk av verkstedbilen hans.

-Vi pleier å få til det meste selv, men om det skulle knipe, er det betryggende å vite at leverandøren har et oppegående serviceapparat. Vi har hatt et godt samarbeid med Owren AS over lang tid, og vet at de er til å stole på, sier Jarle Gylstrøm.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer