En bulldoser jobber på en Hammerstad gård.
Mer dyrkbar mark til Hammerstad gård
Hammerstad gård ligger vakkert til på Lena i Østre Toten, og vokser stadig. I vinter stubbefreste REB anlegg nye 50 mål med det som en gang var skog, men som nå blir dyrkbar mark om kort tid.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Gården til Thorleif Aas er en av fire Hammerstad-gårder på vestsiden av Mjøsa, og er blant annet kjent for sitt flotte gårdsutsalg. Gårdbrukeren forteller at det begynte «i fjøsdøra fordi folk ville kjøpe egg». Nå er utsalget langt bedre organisert, med egne åpningstider, facebook-sider og kvalitetsprodukter fra gårdene i nærheten.

– Vi selger egg fra frittgående høner og løk fra egen gård. Poteter og honning fra lokale gårder, kompotter og marmelade fra Thors, bringebærprodukter fra Østre Lae og sommerhonning fra Ulsrudbakken gård, forteller Aas.

Luftfoto av Hammerstad gård, en gård på landsbygda.

Ikke noe problem

Gården til Thorleif Aas er ikke blant de største i det rike landbruksdistriktet, men den blir stadig større. Det er nemlig ikke første jobben REB anlegg utfører for den driftige gårdbrukeren.

– De freste opp femti mål for oss for fire, fem år siden. Den jorda har vi nå høstet en og en halv gang. Det arealet vi nå har stubbefrest henger sammen med dette. Nå skal vi bare fjerne litt stein og flytte på litt masse, så får vi til sammen 100 nye mål med dyrkbar mark, sier Aas, som er kjent som en fremtidsrettet og engasjert bonde som verken er redd for omstilling eller å prøve nye ting.

Han nøler ikke med å anbefale REB anlegg for andre gårdbrukere som trenger å utvide dyrkbar mark.

– REB anlegg er en seriøs aktør som har vært med i mange år. De er både presise og nøye, og leverer alt det de lover. Det er ikke noe problem med REB anlegg, roser Thorleif Aas.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer