En freser fra REB Anlegg rydder et snødekt område for nydyrking.
En følelsesladet uke på jobb i Ask
Det er drøyt to år siden rasulykken på Ask i Gjerdrum, der 10 mennesker mistet livet. Maskinførerne Per Kristian Bakken og Andreas Bakstad fra REB Anlegg AS ble nylig ferdig med å frese skogsavfall som er ryddet opp etter raset.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Jobben ble utført på oppdrag fra NVE/Åge Haverstad AS – Dette var i utgangspunktet et helt alminnelig oppdrag å utføre for oss, men det er veldig spesielt å være med å rydde opp igjen etter en sånn hendelse, og man kjenner det jo i magen, og man får en del tanker rundt hva som har skjedd sier de erfarne maskinførerne.

Måtte vente på telen

Vår Prinoth Raptor 800 veier ca. 28 tonn, for å forstyrre grunnen minst mulig har vi ventet på at telen skulle bli dyp nok. Med tele hadde vi stabilt og trygt underlag for å utføre oppdraget, som bestod i å frese haugene med oppsamlet skogsavfall fra rasområdet. Vi freser stubber, røtter og skogsavfall til flis som så kan legges ut i skråninger o.l. der det skal beplantes.

Det var for øvrig ikke første gang mannskap fra REB Anlegg AS var involvert i oppryddingsarbeidet. Det ble brukt gravere med lang rekkevidde (langarm) i rasområdet, Andreas Bakstad har erfaring med å håndtere slikt utstyr, og ble derfor innleid som maskinfører på langarm de første ukene etter raset.

-Det er klart at en må være temmelig sterk i hodet for å jobbe på slike steder. Men det er alle guttene mine, sier daglig leder Ingun Bakstad i REB Anlegg AS.

To bilder av en mann som står ved siden av en snøhaug og ser fornøyd ut.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer