Tre menn står foran en bulldoser på en byggeplass.
Barnebarna bidrar
Barnebarna til Rolf Einar Bakstad er stolte av det bestefaren fikk til. Nå bidrar både Andreas, Henrik, Henning og Syver til å bringe stolte familietradisjoner videre.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Det er naturligvis stubbefresing det handler mest om for Andreas, Henrik og Henning. Yngstemann Syver er bilmekanikerlærling på dagtid, men blir hentet inn til REB anlegg i ferier og på vinterstid når det er behov for ekstramannskap til snøbrøyting.

– Vi har det veldig bra her på REB anlegg. Det er mye trivelige folk, både kunder og kolleger. Vi har det fritt og fint, og det er mye varierte arbeidsoppgaver og flotte steder vi kommer til, sier Andreas Bakstad.

– Det er klart vi er stolte av bæssfar. Han var jo litt av en nybrottsmann, bokstavelig talt. Nå er det opp til oss å dra butikken videre, sier Andreas Bakstad, som er eldstemann i søskenbarnflokken.

To ansatte i REB Anlegg diskuterer nydyrking foran en gul gravemaskin.

Fraktet stubbefresen på lekter

Denne onsdagen i midten av november holder Henning Bakstad på med reparasjon og vedlikehold på verkstedet på Romedal, mens Andreas og fetteren Henrik er på oppdrag med en stubbefreser på Bjerkøy utenfor Nøtterøy. De anslår at det er snakk om et sted mellom 70 og 100 mål som skal freses, og at det vil ta mellom en og to uker å få jobben unnagjort. Og siden øya både er veiløs og uten fastlandsforbindelse, må de to fetterne bo der til jobben er ferdig.

Vi lurer på hvordan i all verden de fikk den digre stubbefresen ut til øya når det ikke er bro?

– Nei, den måtte vi frakte på en svær lekter. Vi sa jo at vi har morsomme arbeidsoppgaver her på REB anlegg.

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer