Arbeidsleder Roy Harald Amundsen i REB Anlegg.
Arbeidsleder Roy Harald Amundsen på vei tilbake
Etter å ha slitt med ryggproblemer i mange år, er Roy Harald Amundsen nå på full fart tilbake til jobben som arbeidsleder for REB ANLEGG AS.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

 -Jeg har det helt fortreffelig. Etter planen skal jeg være tilbake i hundre prosent stilling i november, og nå har jeg lært meg hvor viktig det er å ha orden på ryggen. Jeg har fått en full overhaling av livet, og det skal jeg jammen ta skikkelig vare på, sier Roy som er arbeidsleder hos REB ANLEGG.

Glad for å være tilbake

Det er første mandag i oktober, og Roy har det travelt. Det er mye på trappene hos REB ANLEGG AS. Akkurat nå holder de på å regne på et anbud. Et stort stykke motorvei skal bygges på Østlandet, og området skal ryddes og stubbefreses.

Arbeidslederen er glad for å være tilbake på jobb, selv om det bare er 60 prosent foreløpig. Men det går fort fremover, selv om han har fått beskjed om å skynde seg langsomt. Han trener på Frisklivsentralen to ganger i uken og får ukentlig behandling hos fysioterapeut.

-De passer godt på meg, ler Amundsen.

-Jeg har fått streng beskjed om å sette av godt med tid til trening og passe på at ikke overgangen blir for brå.

To bilder av en mann på en klatrevegg, som viser hans imponerende styrke og dyktighet.

Fikk anbefalt Hernes-klinikken

Roy Harald Amundsen ødela ryggen tidlig på 90-tallet, og han har sørget for ”dårlig vedlikehold av vraket”, som han uttrykker det, i alle årene siden. I vinter sa det stopp.

– Jeg kunne nesten ikke bevege meg uten at det gjorde vondt, og smertene gikk også ut over nattesøvnen. Fra januar og utover våren var jeg mer eller mindre sykemeldt hele tiden, sier veteranen.

-Bedriftshelsetjenesten ble koblet inn tidlig, og de anbefalte opphold på Hernes-klinikken.  Flere bekjente hadde gode erfaringer derifra, blant andre en tidligere kollega her på REB Anlegg AS.

I sommer fikk han et åtte ukers rehabiliteringsprogram på denne klinikken.

-Det er det mest slitsomme hotellet jeg har vært på, ler han, men det fungerte. Da jeg kom dit klarte jeg nesten ikke ta på knærne når jeg skulle bøye meg. Nå tar jeg i gulvet uten problemer, jeg går fjellturer og sykler mange mil i uken.

Går riktig vei

Det er ingen søndagsskole å få ryggen i orden igjen i løpet av noen uker. To økter hver dag på mellom en og halvannen time. Fem dager i uken. Onsdag var såkalt restitusjonsdag.

-Det var ikke mye sofasitting, nei. Det var alltid en baktanke og mye skjulte agendaer bak det vi måtte bli med på. Men det virket. Nå kan jeg gå uten å kjenne tegn til at det gjør vondt noe sted, sier arbeidslederen.

-Jeg var med og gikk i Hamar under Rosa sløyfe-aksjonen nå nylig. Da begynte jeg å kjenne det litt etter fire kilometer på asfalt, men dette går riktig vei!

REB Anlegg AS er en tradisjonsrik anleggsvirksomhet som har fresing av stubber, røtter og skogsavfall i forbindelse med veibygging, industri/boligutvikling og nydyrking som spesialitet.

FLERE NYHETER

Prosjekt Bypakke Ålesund

Vi har vært på oppdrag for Bertelsen & Garpestad AS som en del av Bypakke Ålesund, FV.60 Blindheim – Flisnes. Byen skal rustes for fremtiden med miljøvennlige og effektive transportløsninger.

Les mer